Alviva Group запускає нову категорію хлібобулочних виробів в Україні – лінійку сендвіч-хлібів British Sandwich під брендом «Київхліб». Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.
Читай нас також у Viber та Telegram.
Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій в запуск нової продуктової лінійки сягнула понад 70 млн гривень. Потенційний обсяг виробництва становить понад 1 млн упаковок сендвіч-хліба на місяць. На сьогодні виробнича лінія завантажена більш ніж на 50%.
Лінійка охоплює шість продуктів: «Британський класичний, «Королівський мультизлаковий, «Рустикальний цільнозерновий», «Шотландський солодовий», «Англійський білий» та «Ірландський злаковий».
Серед особливостей продуктів – цільнозерновий хліб з найбільшим вмістом цільнозернового борошна на ринку (36%) та хліби з додаванням борошна з пророщеного зерна (3,6%).
«Тостові та сендвіч-хліби є драйверами європейського хлібного ринку, демонструючи вражаюче зростання споживання. Зокрема, у Великій Британії та Данії цей сегмент виріс на 44% протягом лише 2022-2023 років. В Україні, де частка категорії поки що незначна (5% проти 15% у Європі), Alviva Group бачить значний потенціал для розвитку, – розповідає Дмитро Данилович, CMO Alviva Group. – Завдяки інвестиціям у автоматизацію виробництва та безкомпромісній якості продукції, група утримує першість в цій категорії з 2021 року з часткою ринку близько 50%. Наша
актуальна мета – розвивати категорію, пропонуючи українцям високоякісні продукти, що відповідають світовим трендам та потребам динамічного сьогодення».
Лінійка вже представлена на полицях усіх національних торгових мереж.