НОВИНИ

В Україні закрилося близько 500 равликових ферм

12.12.2021 15:31
ya-23244

На равликовий бізнес в Україні дуже вплинула пандемія COVID-19. Так, ще півтора роки тому в країні функціонувало 700 равликових ферм, зараз лишилося близько 200. Про це розповів один з піонерів професійного равликівництва, власник господарства «Равлик-2016» Сергій Данилейко під час мітапу «Равликові ферми та равликівництво: найкращі агропрактики». Передає AgroPortal, пише  agronews.ua.

«Це нелегкий бізнес: якщо пощастить, то окупність настає на другий рік. Але є безліч нюансів, які можуть призвести до загибелі всього стада навіть у досвідченого виробника. У равликівництві одна помилка призводить до іншої, і зрештою виробник-початківець отримує 100% невдач, тому потрібно намагатися уникати помилок від самого початку, щоб не усувати їх потім у процесі діяльності», – зауважує Данилейко.

За його словами, свого часу через відсутність необхідних знань та досвіду за перші три роки завдав збитків на загальну суму близько 100 тис. євро.

«Незважаючи на сьогоднішні труднощі, пов’язані з пандемією, на Україну чекає друга хвиля цього бізнесу. Він розвиватиметься ще найближчі 10 років, оскільки обсяг світового ринку равлика становить понад 60 тис. тонн», – прогнозує фахівець.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: