НОВИНИ

В Україні XAG продемонструвала ефективність розпилення безпілотниками

01.06.2021 19:00
ef56bc5779deb3b70d08f133b7f2cd82

Тест показав, що один безпілотник XAG, оснащений розпилювачами з розпилювачем та смарт резервуаром для рідини об’ємом 20 л, може обприскувати понад 16 гектарів озимого ячменю на годину. Про це повідомляє futurefarming, пише agronews.ua.

Сільськогосподарські безпілотники XAG продаються в Україні з кінця 2020 року. XAG співпрацює з DroneUA з метою розповсюдження своїх сільськогосподарських безпілотників та роботів, які можуть висівати насіння, обприскувати культури та розкидати добрива.

У співпраці з Агро-Регіоном, одним з найбільших агрохолдингів України, команда DroneUA у квітні цього року провела практичну демонстрацію для оцінки ефективності використання сільськогосподарських безпілотників XAG на полях озимого ячменю біля села Велика Олександрівка в Київській області.

Безпілотний рій

Випробування показало, що один безпілотник XAG, оснащений розпилювачами з розпилювачем та розумним резервуаром для рідини об’ємом 20 л, може розпорошувати понад 16 га на годину.

Один оператор, разом з двома спостерігачами, контролювали три сільськогосподарські безпілотники XAG для нанесення засобів захисту рослин в «режимі польоту роєм». Цей геть безпілотників за 53 хвилини повністю автономно обробив 43 га ячменю.

На думку Володимира Кравцова, оперативного директора Агро-регіону, демонстрація може змінити погляд українських фермерів на безпілотники. «Я ніколи не сприймав дронів як промисловий інструмент для розпилення. Але ця демонстрація показує їх ефективність та допомагає прийняти сільськогосподарські безпілотники “.

Зробіть дрони більш доступними

У той же час, нова політика фінансування та освітні програми також впроваджуються для розширення використання дронів у сільському господарстві. За підтримки DroneUA сільськогосподарські безпілотники XAG можна взяти в оренду з повним страховим покриттям в Україні. Це робить безпілотники більш доступними для дрібних власників, які, за даними XAG, генерують майже 45% валової сільськогосподарської продукції країни.

Курси безпілотного обприскування для молоді

Впровадження нових технологій також може допомогти відродити інтерес до сільського господарства серед молоді. Валерій Яковенко, співзасновник DroneUA, каже, що будуть введені курси безпілотних розпилювальних розчинів, щоб навчити студентів-бакалаврів користуватися сільськогосподарськими безпілотниками XAG. Метою є підготовка молодих талантів до «фермерства наступного покоління». Для цього було встановлено партнерство з Національним університетом біоресурсів і природокористування України (НУБіП).

Нагадаємо, що на полігоні аграрних інновацій Digital Field продемонстрували дрона-велетня.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: