НОВИНИ

В Україні виявлена критична ситуація з посухою

06.11.2021 07:07
global-3371528_1920-12992

Цьогорічний жовтень мав значно меншу кількість опадів у порівнянні з аналогічним періодом 2019 та 2020 рр. За підсумками місяця на всій території України виявлена критична ситуація з посухою. Повідомили аналітики сервісу погоди Метео Фарм, пише  agronews.ua.

Ні в одній з областей кількість опадів навіть не наблизилась до показників багаторічної кліматичної норми. Несуттєві дощі пройшли в Сумській, Чернігівській, Миколаївській, Одеській, Кіровоградській, Полтавській та Черкаській обл. Дощовий циклон взагалі оминув Житомирську, Волинську, Львівську, Рівненську Тернопільську, Хмельницьку, Херсонську та Вінницьку обл.

Так, на Дніпропетровщині фермери скаржаться на погані сходи озимих культур, яких зійшло всього 20%. Ситуація буде критичною, якщо найближчим часом не буде дощів, що може простимулювати ріст. 

За температурним режимом жовтень був прохолоднішим за аналогічний період 2019 р. на +3…+4°С, а від 2020 р. на +4…+6°С. Але ці показники  збіглись з багаторічними кліматичним нормам на всій території України. 

Середньомісячна температура повітря в північних областях перебувала у межах +7…+8°С, на Півдні  — +10…+11°С. У центральних, західних та східних областях +8…+9°С, однак в Закарпатській обл. дорівнювала +10…+11°С. 

«Максимально температура підіймалась до +24…+25°С в Закарпатській, Чернівецькій, Запорізькій та Одеській обл. Мінімально температура опускалась до -7…-8°С в Івано – Франківській та Чернівецькій обл., до -5…-6°С морозу температура відмічалася на Півночі, Сході, у Волинській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Запорізькій, Вінницькій, Полтавській та Черкаській обл.», — розповіли синоптики.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: