НОВИНИ

В Україні вивели новий сорт пшениці

20.11.2021 09:02
39751e59-961f-4be8-b7b9-d6a522133923

У зв’язку зі змінами клімату волинські вчені постійно займаються селекцією та розведенням зернових культур, які будуть витривалими за кліматичних умов в різних регіонах країни. Досліди проводяться разом із селекціонерами з Миколаївського аграрного університету. Про це повідомляє Агробізнес, пише agronews.ua.

«У зв’язку з тим, що ми помінялися кліматами, — розповіла заступниця директора з наукової роботи Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту картоплярства НААН України Оксана Пузняк. — У них вологіше, в нас сухіше — то робимо унікальні сорти. В нас є пшениця «Ніка поліська», яка цьогоріч проходила сортовипробування по всій Україні та показала досить хороші результати».

За словами Оксани Пузняк, науковці отримали інформацію, що цей сорт дав гарні врожаї як на заході та в центрі, так і на півдні та сході України. Загалом же, потенціал «Ніки поліської» за хорошої технології та правильного застосування добрив може сягати до 10 тон із гектара.

Крім того, волинські вчені мають генетичну колекцію та проводять селекційну роботу озимого та ярого тритикале. Наразі проходить сортовипробування сорту «Довбушанське» і вже є перші позитивні відгуки про нього.

Читайте також: Стало відомо, вирощування якої культури дає прибуток $3700/га.



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: