НОВИНИ

В Україні вирощують незвичайну капусту

15.07.2021 14:00
cauliflower_skywalker

Львівські фермери вирощують капусту, за якою люди буквально шикуються в чергу. Чим же вона привертає увагу споживачів і що в ній особливого? Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.

Перше, що приваблює покупців, — вид самої капусти, тому що вона різнобарвна. В Європі таку капусту вирощують вже протягом багатьох років, а ось на українському ринку — це дивина. Тому і попит на неї з перших днів був великий.

За словами Юрія Квінтюка, який є співвласником компанії, що здійснює продаж кольорового насіння, фермери не виділяли велику площу під цю капусту. Однак попит перевершив всі очікування. Зацікавилися різнобарвним овочем і мережі супермаркетів, а також різні заклади, які не проти використати новинку в одній зі страв свого меню.

Юрій Квінтюк повідомив, що така капуста в супермаркетах буде обходитися приблизно у 200 гривень за кілограм. Одна штука виходить плюс-мінус на кілограм. Така висока ціна пов’язана з вартістю пачки насіння. В одній такій пачці міститься до 2500 насінин, а її ціна — 2245 гривень. Ними можна засадити 2,5 сотки землі.

Засновниця ФГ “Овочівництво” Марія Морикін була однією з тих, хто взявся вирощувати різнокольорову капусту. Вона зазначила, що спочатку на посадку капусти виділялося всього 30 соток. Однак вже восени цього року площу збільшать у зв’язку з великим попитом.

Нагадаємо, що на півдні України виробники картоплі не можуть продати свій урожай.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: