ВАЖЛИВО

В Україні введуть квоти на експорт соняшникової олії

14.04.2021 16:31
V-dva-raza-podorozhalo-podsolnechnoe-maslo-v-ZKO-_-BaigeNews.kz (1)

Проект Постанови «Про внесення змін у додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2020 р. №1329» передбачав квоту на експорт соняшнику і соняшникової олії в розмірі 0 тонн. Згідно оновленого проекту про квотування експорту соняшникової олії з України обсяг квоти поки невідомий, пише agronews.ua.

Видача ліцензій на експорт олії соняшникової буде здійснюватися на підставі заявки суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності, яка подається до Мінекономіки протягом 15 календарних днів після опублікування на його офіційному сайті інформації про початок реєстрації заявок.

«Обсяг олії соняшникової, на яку видано ліцензію, для суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності не може перевищувати 20% обсягів експорту соняшникової олії такого суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності у 2020 році, за винятком заявників, які здійснювали протягом 4 місяців, що передують даті подачі заявки, реалізацію на внутрішньому ринку фасованого масла соняшникового в обсязі не менше 5 тис тонн щомісячно», — йдеться в документі.

Нагадаємо, як змінилися ціни на рослинні олії.


Перегляди: 12
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: