ВАЖЛИВО

В Україні врегулюють внутрішню торгівлю та захистять права фермерів

30.01.2022 17:54
ya-22658

В Україні 80% усієї торгівлі у великих містах займає мережева торгівля. Мережі нав’язують економічно слабшим «гравцям» ринку невигідні умови співпраці. Про це повідомляє epravda, пише agronews.ua.

Страждає українське виробництво і кінцеві споживачі — покупці, через завищені ціни на продукти харчування.

Зараз великі торгові мережі заробляють на продажі сільськогосподарських товарів 45-50% від закупівельної ціни, у той час, коли виробник отримує близько 10-12%

На додаток, термін, у який представники сектору роздрібної торгівлі платять виробникам сільськогосподарської продукції може займати від трьох до шести місяців.  Це сповільнює розвиток фермерських господарств і може впливати на розмір та своєчасність виплат працівникам. 

«Наразі й у цьому питанні є гарна новина — маємо проєкт закону 6155 про торговельну діяльність харчовими продуктами. Йдеться про врегулювання внутрішньої торгівлі та справедливі умови для українських виробників. Має бути баланс ринку експорту та ринку внутрішнього споживання, протидія недобросовісній конкуренції, підтримка внутрішнього виробника та економічна безпека продуктів харчування. Великі компанії мають більше можливостей для залучення зовнішніх і внутрішніх інвестицій. А от дрібніші виробники, орієнтовані на внутрішній ринок, потребують максимальної державної підтримки», — пояснив Дмитро Соломчук, народний депутат України ІХ скликання.

Він також додав, що роботи багато, але Комітет аграрної та земельної політики своїми ініціативами відстоює створення сприятливих умов для перспективних галузей та захищає інтереси українських аграріїв. 

«Робимо все можливе, щоб українські виробники працювали в сприятливих умовах і українці споживали якісні українські продукти за доступними цінами та мали кращий рівень життя», — наголосив нардеп

Читатйте також: На Полтавщині громада вперше в Україні створила комунальне аграрне підприємство


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: