НОВИНИ

В Україні впровадять електронні ТТН для вантажоперевезень

18.02.2022 15:27
B_UA55

За інформацією Мінінфраструктури до 1 березня 2022 року буде завершено розробку системи е-ТТН – електронного реєстру е-ТТН, а вже з 1 квітня роботу системи е-ТТН буде запущено у тестовому режимі. Про це повідомляє golovbukh.ua, пише agronews.ua.

За цей час учасники ринку вантажних перевезень зможуть долучитися до тестування системи е-ТТН, реєструвати та обмінюватися е-ТТН, супровідними документами та коригуючими актами як юридично значущими документами.

З 1 серпня 2022 року використання е-ТТН стане обов’язковим. Завдання е-ТТН – зробити систему, за допомогою якої всі учасники ринку вантажних перевезень (вантажовідправники, вантажоодержувачі та перевізники) зможуть швидко обмінюватися даними. Для цього Мінінфраструктури створило центральну компоненту системи е-ТТН, в якій зберігатимуться всі необхідні дані для взаємодії між усіма провайдерами електронного документообігу (ЕДО). Для того, щоб почати створювати е-ТТН, представники бізнесу можуть обрати для співпраці будь-якого провайдера, що пройшов сертифікацію. Міністерство, у свою чергу, забезпечуватиме інтероперабельність системи: незалежно від того, з яким провайдером працюватиме вантажовідправник, вантажоодержувач, перевізник – дані е-ТТН будуть синхронізуватися через систему е-ТТН і стануть доступними для кожної зі сторін вантажоперевезення, навіть, якщо у кожної з них інший провайдер. Плату за використання е-ТТН буде запроваджено лише з 1 серпня. У тестовий період створення всіх ТТН у системі буде безоплатним.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: