НОВИНИ

В Україні вперше з’являться інспектори з органічного виробництва

14.01.2022 14:29
f610b7f220e6718ea66b7ef899846a47

В Україні 22 спеціалісти склали кваліфікаційний іспит та отримали сертифікат  інспектора з органічного виробництва та/або обігу органічної продукції. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки, пише agronews.ua.

«Наразі всі кандидати успішно склали кваліфікаційний іспит. За рішенням Комісії їм буде видано свідоцтва інспектора з органічного виробництва та/або обігу органічної продукції із зазначенням галузі (галузей) органічного виробництва», – прокоментував заступник Міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка.

Таким чином в Україні з’являться інспектори з органічного рослинництва, тваринництва, грибівництва, аквакультури, виробництва органічних морських водоростей, виробництва органічних харчових продуктів (у тому числі органічного виноробства) та органічних кормів, заготівлі органічних об’єктів рослинного світу, які працюватимуть по українському законодавству.

Це дасть можливість органам сертифікації розпочати процедуру акредитації в Національному агентстві з акредитації та сприятиме розвитку українського органічного сектору», – зазначили у відомстві.

Читайте також: В системі Прозорро.Продажі відновились аукціони з продажу необробленої деревини.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: