НОВИНИ

В Україні вперше введуть окрему заборону на вилов щуки

06.02.2023 12:05
riba-767

Нові правила любительського і спортивного рибальства передбачають з 15 лютого 2023 р. встановлення заборони на добування (вилов) щуки на період нересту у всіх рибогосподарських водних об’єктах. Як говориться у повідомленні Державного агентства меліорації та рибного господарства, заборона діятиме до 31 березня, пише agronews.ua.

«Ця заборона в Україні вводиться вперше і нарешті відповідатиме логіці процесу розвитку цього виду риб. Адже щука — одна з небагатьох риб наших водойм, нерестова активність якої починається за температури води 3-5°C, що є нижчою порівняно з нерестовими температурами інших видів», — говориться у повідомленні.

За незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за один незаконно виловлений екземпляр щуки становить 3468 грн.

Рибалкам також заборонено вилов риби на зимувальних ямах, яка діятиме до початку весняно-літньої нерестової заборони 2023 року.



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: