НОВИНИ

В Україні впали ціни на ранню капусту

15.06.2021 07:01
d0bad0b0d0bfd183d181d182d0b0-d0b1d0b5d0bbd0bed0bad0b0d187d0b0d0bdd0bdd0b0d18f-1

В Україні знижується ціна на білокачанну капусту нового врожаю. Тенденцію зниження цін на дану продукцію учасники ринку пов’язують із сезонним збільшенням пропозиції ранньої капусти з місцевих господарств. У той же час, темпи її реалізації залишаються досить стриманими. Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти», пише agronews.ua.

За словами фермерів, рясні дощі на більшій частині території країни вже надали згубний вплив на якість білокачанної капусти нового врожаю. Підвищена вологість і рясні опади негативно позначилися на якості даної продукції, в результаті капуста почала тріскатися. При цьому, представники оптових компаній уже почали відмовлятися від закупівель великих партій овоча, посилаючись на невисокі якісні характеристики.

В результаті сьогодні більшість виробників пропонують ранню капусту до продажу по 2-4 грн / кг ($ 0,07-0,15 / кг), що в середньому на 33% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

Також, варто відзначити, що рання капуста в Україні на сьогоднішній день коштує в середньому на 26% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому, ключові гравці ринку не виключають подальшого зниження цін в даному сегменті, оскільки пропозиція капусти на ринку буде збільшуватися, а якість продукції, що поставляється не завжди влаштовує споживачів.

Нагадаємо, як здорожчали ціни на абрикоси та сливи.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: