АНАЛІТИКА

В Україні впали ціни на малину

04.07.2021 18:36
shutterstock_404520490-800x582

На поточному тижні в Україні помітно знизилися ціни на малину. Негативну цінову динаміку в даному сегменті виробники пов’язують зі збільшенням пропозиції малини на ринку. Нагадаємо, на попередньому тижні пропозиція даної ягоди була досить обмежена, оскільки лише поодинокі господарства приступили до збирання врожаю. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

Так, оптові партії малини надходять у продаж по 60-120 грн / кг ($ 2,19-4,38 / кг), що в середньому на 48% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

Основною причиною такого стрімкого зниження цін на місцеву малину українські садівники називають збільшення пропозиції даної ягоди на ринку. Оскільки на сьогоднішній день практично всі господарства південних областей приступили до збору врожаю даної ягоди.

Також свої корективи внесла і погода. Практично на всій території країни встановилася тепла і сонячна погода, що помітно посприяло швидкому дозріванню даної ягоди.

Але, незважаючи на стрімке зниження цін, на сьогоднішній день малина на українському ринку пропонується до продажу в середньому в 1,7 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому, більшість виробників вважають, що ціни в даному сегменті продовжать знижуватися і далі.

Нагадаємо, якими будуть ціни на продукти в липні.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: