АНАЛІТИКА

В Україні відновилося зростання цін на продовольчу пшеницю

16.12.2022 09:07
ya-20861-29646

За даними ІА «АПК-Інформ», поточного тижня в Україні відновилась підвищувальна цінова динаміка в сегменті продовольчої пшениці, пише agronews.ua.

Недостатня кількість пропозиції на тлі стримування продажу аграріями і висока конкуренція за якісну зернову між покупцями надавали підтримку цінам.

При цьому більш стрімке зростання цін стримувалося зниженням темпів експорту вказаної культури через деяке послаблення попиту європейських імпортерів та скорочення обсягів поставок зерна морем через проблеми з енергопостачанням портової інфраструктури.

До того ж збільшення витрат на переробку пшениці через часті перебої з електроенергією та необхідність використання генераторів для живлення виробництва обмежували можливість переробників підвищувати закупівельні ціни на сировину.

Так, порівняно з показниками кінця попереднього тижня більшість переробників підвищили закупівельні ціни на пшеницю 2 і 3 класу на 100-200 грн/т і станом на 15 грудня переважно фіксують їх у діапазонах 6000-7500 грн/т і 5900-7300 грн/т СРТ відповідно. Варто зазначити, що більш активно зростали мінімальні ціни попиту.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: