НОВИНИ

В Україні ухвалили закон про збереження лісів

22.06.2022 18:04
ksc-86

Верховна Рада України ухвалила зміни до законодавства про збереження лісів, яким, зокрема, запроваджується поняття про самозаліснені ділянки. За ухвалення відповідного законопроєкту №5650 у другому читанні проголосували 273 народних депутати, повідомляє у Фейсбуці міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, передає Укрінформ, пише agronews.ua.

«Самосійні ліси тепер захищені! Верховна Рада України схвалила у другому читанні законопроєкт про збереження лісів №5650. Цей довгоочікуваний документ допоможе змінити невтішну статистику розораності земель України. Закинуті малопродуктивні поля, які перетворилися на самосійні ліси, луки та пасовища, будуть захищені. Тепер ми маємо для цього усі правові підґрунтя», – йдеться в повідомленні.

За словами міністра, узаконення самосійних лісів, що виросли на сільськогосподарських землях, сприятиме збільшенню лісистості України на 500 тис. га. А близько 300 тис. га деградованих земель будуть відновлені та перетворяться на ліси, луки та пасовища.

Стрілець також зазначає, що документ сприятиме втіленню амбітних планів із висадження 1 млрд дерев до 2025 року на виконання програми Президента України «Зелена країна».



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: