НОВИНИ

В Україні ціни на столовий буряк різко зросли

29.04.2021 07:39
i114039

На поточному тижні в більшості областей України відзначено підвищення цін на столовий буряк. Основною передумовою позитивних коригувань, за словами фахівців, є сезонне скорочення пропозиції даного коренеплоди високої якості. Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти», пише agronews.ua.

Багато господарств вже повідомили про виснаженні запасів цієї продукції в сховищах. В результаті ті фермери, які ще мають певні обсяги столового буряка високої і стандартної якості, отримали можливість підвищити відпускні ціни на дані коренеплоди.

На сьогоднішній день якісний буряк українські виробники готові відвантажувати по 5-8 грн / кг ($ 0,18-0,29 / кг), що в середньому на 29% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Також, на ринку присутні партії столового буряка, якість яких вже помітно погіршилася в результаті тривалого зберігання. Таку продукцію фермери готові реалізовувати від 3 грн / кг ($ 0,11 / кг).

Необхідно додати, що на сьогоднішній день ціни на столовий буряк в Україні вже в середньому в 1,8 рази вище, ніж в кінці квітня минулого року. Більш того, більшість гравців ринку сходяться на думці, що підвищувальна цінова динаміка буде і далі переважати в даному сегменті.

Нагадаємо, як посадити і виростити хороший урожай буряків.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: