НОВИНИ

В Україні суттєво зміняться ціни на м’ясо: прогноз

03.03.2023 09:11
84

Ціни на курятину, свинину та яловичину в Україні можуть змінитися навесні. Курятина, ймовірно, покаже стабільність або навіть знизиться у вартості. У свою чергу ціна яловичини залишиться на поточному рівні. Про це розповів OBOZREVATEL Павло Мартишев, аналітик Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки, пише agronews.ua.

“Яловичина буде стабільно дорогою, не буде сильно рухатися (ціна. – Ред.) ні вгору ні вниз, але варто розуміти, що в нас яловичини класичної м’ясної не існує. В основному це побічний продукт молочного тваринництва. Тобто корова давала молоко, її зарізали, і потім це яловичина. В нас нема культури споживання і немає багато грошей, щоб купувати стабільно і щоб був попит. Можемо говорити про стабільність чи якесь, можливо, зростання ціни“, – сказав експерт.

Вартість свинини може вирости навесні, прогнозує Мартишев. Справа в тому, що вона дуже прив’язана до ціни кормів. Приблизно 60-70% собівартості у виробництві свинини – корми. І вони зараз дорожчають.

“Зараз трохи призупинилася “зернова угода”, тому трохи просіли, але все ж може бути дефіцит кормового зерна, макухи. І структура посівних площ вказує на те, що може бути протягом наступних місяців дефіцит кормового зерна. Це не дозволить розширити поголів’я”, – пояснює фахівець.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: