ВАЖЛИВО

В Україні суттєво подорожчають навіть найдешевші продукти

13.10.2021 15:02
04d27d0793a990b9f73e104e47eb35b4

На думку експерта подорожчають гриби, петрушка та всі тепличні овочі. Через зростання цін на енергоносії в Україні злетять ціни навіть на ті продукти, які українці традиційно вважали дешевими. Про це заявив економічний експерт Борис Кушнірук, повідомляє Telegraf, пише agronews.ua.

“Зрозуміло, все це позначиться на вартості товарів. Причому практично на всіх, адже підприємства виробляють товар використовуючи газ і електроенергію, а продукцію перевозять використовуючи нафтопродукти нафти, що зростає в ціні. І якщо в Україні уклали Меморандум для захисту населення від зростання тарифів, який правда поки неясно як буде виконуватися, то бізнесу абсолютно точно піднімуть ціни на енергоносії та послуги”, — попереджає експерт.

На думку експерта подорожчають гриби, петрушка і всі тепличні овочі.

“До врожаю – 2022 ще майже рік, а ціни на продукти зростуть вже до Нового року, причому явно варто очікувати подорожчання тих продуктів, які українцям здавалися традиційно недорогими, але які вимагають теплого режиму вирощування”, – зазначив експерт.

Кушнірук підкреслив, що природний газ використовують при виробництві тепличних овочів — огірків, помідорів, навіть петрушки.

“В результаті у тепличного бізнесу будуть два шляхи: закривати теплиці або вкладати зростання витрат в нову ціну”, — говорить експерт.

Нагадаємо, що Селекціонери презентували новітній гібрид соняшника.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: