НОВИНИ

В Україні створять Інститут кліматично орієнтованого сільського господарства

31.01.2022 11:29
agri-climate

В Україні планується створення Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства, який перебуватиме у підпорядкуванні Національної академії аграрних наук України. Про це повідомляє АПК-Інформ, пише agronews.ua.

Питання створення даної структури розглядалося на черговому засіданні Бюро президії Національної академії аграрних наук.

“Створення Інституту відбудеться згідно з розпорядженням Уряду України після реорганізації та злиття Інституту зрошуваного землеробства, Інституту рису та Південної державної сільськогосподарської дослідної станції інституту водних проблем і меліорації. Територіально нова структура буде знаходитися в м. Херсон”, – уточнюється в повідомленні.

Основними напрямками діяльності Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства НААН будуть, зокрема, розробка методів управління агроландшафтами в контексті створення кліматично оптимізованих систем природокористування, управління земельними та водними ресурсами, проведення досліджень по розробці сучасних кліматично орієнтованих інтенсивних, ресурсозберігаючих, органічних агровиробничих систем та інноваційних технологій вирощування сільгоспкультур на зрошуваних і неполивних землях в умовах змін клімату.

Також інститут займатиметься селекційними дослідженнями для створення адаптованих до кліматичних змін сортів та гібридів сільгоспкультур, дослідженнями з вимірювання викидів та секвестрації парникових газів у рослинництві тощо.

Інститут кліматично орієнтованого сільського господарства НААН матиме функції головної наукової установи з визначення пріоритетних напрямів державної політики України в галузі кліматично орієнтованого сільського господарства, нормативно-правового забезпечення розвитку аграрного сектору економіки.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: