НОВИНИ

В Україні стрімко розвивається виробництво крафтових продуктів

20.04.2021 12:01
В Україні стрімко розвивається виробництво крафтових продуктів

В Україні все більшу популярність набувають фермерські продукти. Їх ще називають крафтовими, адже виготовляють їх маленькими партіями за індивідуальними рецептами. Майже в кожній торговельній мережі є цілі відділи з фермерською продукцією. Про це повідомляють Факти, пише agronews.ua.

Читай нас також у Viber та Telegram.

Фудблогерка Анастасія Іванцова фермерські продукти найбільше любить за яскравий смак. Купує крафтові сири, пиво, каву, приправи. Шукає виробників на різних фестивалях їжі або в соцмережах. Однак стверджує: останніми роками пропозицій чимало.

“Якщо спочатку ми обирали між кількома сироварнями, то зараз у мене цілий список лежить у замітках у телефоні, у кого я наступний раз можу замовити”, – каже Анастасія Іванцова.

Крафтові продукти не тільки цікавіші за смаком, а й здоровіші. У них не додають підсилювачів смаку, фарбників чи інших речовин, які на масових виробництвах дозволяють здешевити вартість, тому й коштують дорожче.

Виробник Київського сухого варення Ярослав Семенець із дружиною почав робити цукати в себе на кухні. Зараз у команді вже троє людей.

“На місяць ми можемо виготовляти 500-700 кг цукатів, і це з одного боку дуже невеличкі цифри, а з іншого боку, ми підкреслюємо, що це ручна робота”, – каже він.

Наразі українські крафтові виробники долучаються до міжнародного руху Slow food, який підтримує розвиток локальних фермерів. Це відкриє нашим виробникам двері на закордонні фестивалі, а також ще більше популяризує крафт.

“Slow food – це про те, щоб уповільнювати споживання, відчувати смак, підтримувати локальне”, – пояснює учасник міжнародного руху засновник Димне м’ясо від Тараса Тарас Парандій.

Експерти наголошують: купуючи продукцію локальних фермерів, можна підтримати місцеву економіку. Отримуючи більше доходів, місцеві виробники часто інвестують їх у громади – ремонтують дороги, будують спортивні майданчики, а ще – дають робочі місця.

Нагадаємо, що крафтовий алкоголь став новим трендом серед українців.


Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: