НОВИНИ

В Україні стрімко розвивається виробництво крафтових продуктів

20.04.2021 12:01
syir-dzhem-670x351

В Україні все більшу популярність набувають фермерські продукти. Їх ще називають крафтовими, адже виготовляють їх маленькими партіями за індивідуальними рецептами. Майже в кожній торговельній мережі є цілі відділи з фермерською продукцією. Про це повідомляють Факти, пише agronews.ua.

Фудблогерка Анастасія Іванцова фермерські продукти найбільше любить за яскравий смак. Купує крафтові сири, пиво, каву, приправи. Шукає виробників на різних фестивалях їжі або в соцмережах. Однак стверджує: останніми роками пропозицій чимало.

“Якщо спочатку ми обирали між кількома сироварнями, то зараз у мене цілий список лежить у замітках у телефоні, у кого я наступний раз можу замовити”, – каже Анастасія Іванцова.

Крафтові продукти не тільки цікавіші за смаком, а й здоровіші. У них не додають підсилювачів смаку, фарбників чи інших речовин, які на масових виробництвах дозволяють здешевити вартість, тому й коштують дорожче.

Виробник Київського сухого варення Ярослав Семенець із дружиною почав робити цукати в себе на кухні. Зараз у команді вже троє людей.

“На місяць ми можемо виготовляти 500-700 кг цукатів, і це з одного боку дуже невеличкі цифри, а з іншого боку, ми підкреслюємо, що це ручна робота”, – каже він.

Наразі українські крафтові виробники долучаються до міжнародного руху Slow food, який підтримує розвиток локальних фермерів. Це відкриє нашим виробникам двері на закордонні фестивалі, а також ще більше популяризує крафт.

“Slow food – це про те, щоб уповільнювати споживання, відчувати смак, підтримувати локальне”, – пояснює учасник міжнародного руху засновник Димне м’ясо від Тараса Тарас Парандій.

Експерти наголошують: купуючи продукцію локальних фермерів, можна підтримати місцеву економіку. Отримуючи більше доходів, місцеві виробники часто інвестують їх у громади – ремонтують дороги, будують спортивні майданчики, а ще – дають робочі місця.

Нагадаємо, що крафтовий алкоголь став новим трендом серед українців.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: