НОВИНИ

В Україні спростять процедуру приватизації держмайна

25.03.2022 07:00
kak-privatizirovat-zemlyu

У Верховній Раді України зареєстрований законопроєкт, який передбачає спрощення окремих процедур під час підготовки об’єктів державного майна до приватизації. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

Проєкт Закону №7191 про особливості приватизації державного майна в умовах воєнного стану зареєстрований Верховною Радою 22 березня.

Як йдеться в пояснювальній записці до законопрєкту, його метою є пришвидшення приватизаційних процесів об’єктів малої приватизації державної власності в період запровадження воєнного стану.

Зокрема, пропонується скасувати проведення аудиту, екологічного аудиту, інвентаризації, а також оцінки таких об’єктів.

Також з метою спрощення процедур передбачається, що документи, які подають потенційні покупці для участі в електронному аукціоні, можуть бути складені в електронній формі та підписані шляхом накладення кваліфікованих електронних підписів.

Окремо запропоновано скоротити строк проведення першого аукціону, встановивши його проведення не раніше ніж через 5 днів, але не пізніше 20 днів після опублікування інформаційного повідомлення про відповідний об’єкт.

Повторний аукціон може проводитися не раніше ніж через 3 дні й не пізніше 6 днів після опублікування відповідного протоколу.

На публікацію протоколу про торги відведено 3 дні, на подальшу оплату покупцю — 10 днів і стільки ж – на подальше укладання договору купівлі-продажу.

Також законопроєктом передбачено списання податкових боргів підприємства чи господарського товариства, за деякими винятками.

Читайте також: Озвучено площу озимини, яка знаходиться на окупованій території .



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: