НОВИНИ

В Україні скоротилась кількість реєстрацій агробізнесу у 5 разів

06.04.2022 09:00
IT1-956x436

В Україні скоротилась кількість реєстрацій агробізнесу у 5 разів. Про це свідчать дані платформи великих даних для бізнесу Vkursi, пише agronews.ua.

«Лідером за кількістю зареєстрованих сільськогосподарських компаній стала Дніпропетровська область. Для порівняння у січні найбільше компаній реєстрували у Закарпатський області, а у лютому — Миколаївській. Також сільське господарство потрапило у топ-10 видів діяльності за кількістю зареєстрованих компаній, що вказує на швидку адаптацію агробізнесу до нових умов життя попри складні, а подекуди і трагічні наслідки війни», — йдеться в повідомленні.

На сьогодні в Україні — 103,5 тис. виробників сільськогосподарської продукції, з них 27,9 тис. — мають зареєстроване право власності та/або користування земельними ділянками. Ракетні удари по нафтобазах та крадіжки техніки на мільйони сильно вдарили по фінансовій спроможності навіть тих із цього списку, хто давно і впевнено працює на ринку.

«Є проблеми з обіговими коштами. Але посівна вже стартувала, як і державна пільгова програма, яка дозволяє отримати забезпечення посівної під 0%. Також спростили доступ до відомостей і довідок про земельні ділянки із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, без яких отримати кошти в межах пільгової програми майже неможливо», — додають у Vkursi.

Зокрема, отримати відомості та довідки з ДРРП можна і просто зараз, в умовах війни, коли публічний реєстр речових прав на нерухоме майно не працює з огляду на питання безпеки. Доступ до відомостей реєстру надається безоплатно, а довідки — на умовах, передбачених законодавством.

Читайте також: Один з регіонів цілком заборонив продаж алкоголю.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: