НОВИНИ

В Україні сезон полуниці почався із затримкою

26.04.2021 16:37
3303a2

У поточному році сезон тепличної полуниці в Україні розпочався з відставанням від 2020 року рівно на два тижні. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

Станом на 23 квітня, перші невеликі партії полуниці виробники південних областей України пропонували в середньому по $7,89 за кг, що майже відповідає ціні першої ягоди минулого року.

«Але примітним у даному випадку є той факт, що перші ягоди суниці з місцевих теплиць надійшли в продаж ще в першій декаді квітня минулого року. А основною причиною прогнозованого нами раніше відставання нинішнього сезону збирання врожаю, є нетипово холодна перша половина весни в поточному році», – розповів незалежний консультант FAO Олександр Хорєв.

Якщо проаналізувати ситуацію в минулому сезоні, то прослідковується чітка динаміка зниження цін за перші 3 тижні збирання врожаю, і вже до 23 квітня 2020 року оптові партії полуниці надходили в продаж в середньому по $2,59 за кг. Але в подальшому ситуація на ринку різко змінилася. Минулого року квітень змінив прохолодний з частими заморозками травень, що спричинило загибель більше 50% ранніх і середніх сортів полуниці відкритого ґрунту, і ціни на ягоду вже не опускалися нижче показників на залишкові партії продукції з теплиць.

У цьому ж році, за прогнозами аналітиків, на сьогоднішній день є явний факт зміщення сезону тепличної полуниці в Україні, а на майбутній урожай з відкритого ґрунту прогнози робити ніхто не береться. І саме погодні умови в черговий раз залишаться головним регулятором зміни ринкової ситуації в даному сегменті.

Нагадаємо, що в Україні прогнозують зростання попиту на чорну смородину.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: