НОВИНИ

В Україні розпочався сезон масової реалізації полуниці відкритого ґрунту

27.05.2022 13:07
jacek-dylag-kH3Sr9K8EBA-unsplash-920x612

На поточному тижні українські виробники розпочали масову реалізацію полуниці відкритого ґрунту, повідомляють аналітики проекту EastFruit, пише agronews.ua.

При цьому, згідно з даними щоденного моніторингу проекту, сезон полуниці з відкритого ґрунту в більшості садівницьких господарств Західного та Центрального регіонів країни дещо затримався через холодну та затяжну весну.

За словами операторів ринку, сезон полуниць відкритого ґрунту в Україні розпочався приблизно на 2 тижні пізніше, ніж минулого року. При цьому виробники даної ягоди вже зіткнулися з досить великою кількістю проблем. По-перше, це квітневі заморозки, які в основному пошкодили ранні сорти полуниці. По-друге, окупація Херсонської області, фермери, які одними з перших починали продавати цю ягоду з відкритого ґрунту.

Але, незважаючи на всі перераховані вище фактори, пропозиція полуниці на українському ринку продовжує збільшуватися, а відпускні ціни в даному сегменті, навпаки, знижуються. У результаті на сьогоднішній день полуниця місцевого виробництва надходить у продаж по 40-80 грн/кг ($1,37-2,73/кг), що в середньому на 37% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Також цього тижня знизилися ціни і на імпортну ягоду виробництва Польщі та Туреччини. На даний момент ціна на імпортну полуницю озвучується в межах 80-100 грн/кг ($2,73-3,42/кг), що в середньому на 20% дешевше, ніж тижнем раніше.

Зазначимо, що наприкінці травня минулого року обсяги пропозиції суниці садової на українському ринку були значно більшими, ніж на сьогоднішній день, зважаючи на ранній початок сезону реалізації. В результаті місцеві садівники були змушені продавати цю продукцію на 18% дешевше, ніж сьогодні.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: