НОВИНИ

В Україні розпочався масовий продаж фальсифікованої ікри та підробленого алкоголю

11.12.2021 17:52
1682841854_w640_h640_mylo-suvenirnoe-butylochka

В Україні розпочався масовий продаж фальсифікованої ікри та підробленого алкоголю. Так шахраї користуються підвищеним попитом на ці товари напередодні Нового року. Про це розповів виконавчий директор Спілки споживачів України Максим Несміянов.Про це повідомляє obozrevatel, пише  agronews.ua.

“Ікру продають по 140 гривень за баночку, ніби вона зроблена в Російській Федерації. Але насправді це білкова “ікра”, – повідомив він.

“Вам продають не ікру, а підробку, не справжній алкоголь, а фальсифікат. Дай Боже, щоб не сурогат. Від фальсифікату болить голова, а від сурогату люди іноді й помирають”, – попередив експерт.

Він пояснив, що найчастіше фальсифікат можна зустріти не у великих торгових мережах, а в маленьких магазинах, кіосках, ринках.

“Великі роздрібні мережі займають близько 40% загального ринку. 60% – це невеликі магазини, базари, ярмарки, стихійна торгівля”, – уточнив Несміянов.

У цьому контексті він розповів про нещодавній рейд Спілки споживачів магазинами Запоріжжя. Він показав великі масштаби фальсифікацій.

“Заходимо в магазин – кілька видів підробленого “білоруського” масла. Наступний магазин – фета, молочна підробка, наступний – підроблена ковбаса, не вищий сорт, а якийсь м’ясовмісний продукт. Не кава Lavazza, а підробка в старих пачках. Не оливкова олія, а не зрозуміло, що. І понеслося”, – заявив експерт.

Читайте також: новорічний стіл в Україні подорожчав на 25%



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: