АНАЛІТИКА

В Україні ростуть ціни на соєві боби

30.05.2022 08:03
соя

В Україні, починаючи з минулого тижня, після тривалого зниження фіксується зміцнення закупівельних цін на соєві боби. Про це повідомляє «АПК-Інформ», пише agronews.ua.

«Зміна цінового тренду була обумовлена насамперед скороченням кількості великотоннажних партій та неготовністю аграріїв реалізовувати олійну за колишніми цінами. Багато хто з них вважали вартість соєвих бобів, що встановилася на ринку, нерентабельною і підвищували ціни, не побоюючись зменшення темпів продажу й будучи готовими зайняти вичікувальну позицію до скорочення запасів у переробників», — йдеться у повідомленні аналітиків.

Зростанню цін також сприяла логістика, що стрімко дорожчає на тлі паливної кризи в країні.

«Більш суттєвому зростанню цін на соєві боби перешкоджали невисокий попит і призупинення закупівель низки переробних компаній (деякі з яких повідомляли про намір відновити закупівлі взагалі в новому сезоні) через сформовані запаси сировини для роботи в довгостроковій перспективі та низькі темпи збуту соєвої макухи, а також потребу деяких сільгоспвиробників у терміновому поповненні обігових коштів», — пояснили в «АПК-Інформ».

За підсумками озвученого періоду ціни попиту на соєві боби в багатьох областях України зросли на 1000-1500 грн/т і станом на 27 травня в основному озвучуються в межах 12500-16000 грн/т СРТ.

Як зазначається, за очікуваннями представників переробної промисловості, підвищувальний ціновий тренд не зможе зберігатися тривалий час на тлі високих запасів олійної всередині країни й неактивного інтересу до неї покупців.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: