Ціни на свинину та сало в Україні продовжують зростати. На початку листопада супермаркети встановили нові цінники на ці продукти. Порівняємо на сайті Мінфіну, де та на скільки зросла вартість м’яса. Про це повідомляє top.today.ua, пише аgronews.ua.
Ціни на свинину
Станом на 6 листопада, вартість свинини в українських супермаркетах зросла. Зокрема, лопатка подорожчала з 186,49 грн/кг до 192,67 грн/кг, ошийок зріс у ціні з 252,95 грн/кг до 256,34 грн/кг, підчеревок подорожчав із 180,88 грн/кг до 187 ,48 грн/кг, ребра в середньому на сьогоднішній день коштують 187,20 грн/кг, замість 182,74 грн/кг у жовтні. А от свиняча грудинка подешевшала з 178,79 грн/кг до 176,60 грн/кг. Найдешевше свинину можна купити в Auchan та Varus.

Ціни на сало
Цінник на домашнє сало у супермаркетах на початку листопада підвищився на 5 гривень – з 254,00 грн/кг до 259 грн/кг, а солоне сало подешевшало майже на 10 гривень – із 274,48 грн/кг до 264,44 грн/кг .
Найдешевше сало можна купити в супермаркетах Megamarket та Metro.

Основним фактором цінових коливань на свинину та сало є обмежена пропозиція свиней у живій вазі. У 2023 році поголів’я свиней в Україні поменшало, особливо у південних та східних регіонах України. Напередодні зимових свят свинина, швидше за все, ще більше подорожчає.