НОВИНИ

В Україні різко зріс попит на спаржу

23.04.2022 11:03
image-9

Майя Тулайдан, засновниця фермерського господарства “Майво” (Закарпатська область), готується до початку нового сезону спаржі, який в західних областях України почнеться вже за тиждень. Про це повідомляє seeds.org.ua, пише agronews.ua.

Господарство продає не лише спаржу, а й її розсаду. Фермерка розповідає, що цього року на останню спостерігається високий попит. Є попит і на інші саджанці та насіння. Схоже на те, що чимало українців вирішили долучитися до ініціативи “Сади перемоги”.

Тиждень тому в господарстві пані Майї один замовник закупив саджанців на один гектар. Для України це достатньо серйозний розмір ділянки під цією культурою.

Зазвичай, сезон спаржі триває з середини квітня по середину червня. За цей час у ФГ “Майво” планують зібрати 4 тонни продукту. Для цього залучать сезонних працівників.

Продає спаржу Майя Тулайдан через різні канали.

“Збут плануємо по магазинам розвозити, також у житлові райони міст за попередніми замовленнями. Можливо, відправлятимемо “Новою Поштою”, якщо вона відновить швидкість доставки вантажів. А також в нас був досвід передавання продуктів автобусом в найближчі міста”, – зазначає власниця фермерського господарства.

Читайте також: Стало відомо, як в Україні збільшать виробництво сільгосппродукції.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: