ВАЖЛИВО

В Україні різко подорожчає вся молочна продукція

11.01.2022 10:02
9_main

В Україні суттєво дорожчають продукти харчування через космічну” ціну на газ для підприємств. Це стосується і молочної продукції. Про це повідомив президент ГО” Українська організація захисту споживачів послуг” Олег Тітамир, пише agronews.ua.

Компанії закриваються

Експерт повідомив, що багато компаній-виробників змушені закриватися, бо працювати собі в збиток ніхто не хоче.

“Вже сьогодні деякі виробники вважають недоцільною виробничу діяльність в цьому сегменті через космічне зростання цін на енергоносії. Наприклад, компанія-власник “Яготинського” попередила своїх торгових партнерів про неможливість далі працювати зі збитками”, – розповів Тітамир.

На скільки подорожчає молочна продукція

Через ситуацію, що склалася “молочка” може зрости в ціні на 25% і навіть вище.

“Для компаній молочної галузі ціна газу за рік зросла майже в 10 разів, електроенергії – в 2,5 рази, також підвищилася вартість таропакувальних матеріалів і молока-сировини. Тому, багато з них просять сьогодні рітейлові мережі про прийняття “економічно обґрунтованих” цін, а це означає, що споживачам потрібно готуватися до істотного підвищення роздрібних цін на молоко, сметану, кефір та інші молочні продукти. Подорожчання може скласти від 25% і вище”, – вважає експерт.

За словами Тітамира, під загрозою колапсу також – птахівництво і переробка м’яса птиці, кондитерська галузь і хлібобулочні вироби.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: