НОВИНИ

В Україні рівень тіньової економіки становив 31% ВВП

24.04.2021 13:49
picture2_v-ukraine-vyros-u_359168_p0

У січні – вересні 2020 року рівень тіньової економіки в Україні становив 31% ВВП. Такі дані оприлюднили в доповіді Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, пише agronews.ua.

На думку авторів звіту, зростання тіньової економіки було очікуваним.

«Запроваджені обмежувальні заходи з метою захисту населення від біологічної небезпеки своїми наслідками мали зменшення ділової активності (як усередині країни, так і поза її межами) і, відповідно, суттєве зростання збитків в економіці. За таких умов прагнення бізнесу зменшити ризики втратити ресурсів в умовах високої невизначеності є природним», — написано у звіті.

Більшість видів економічної діяльності протягом дев’яти місяців минулого року продемонстрували тенденцію до зростання рівня тіньової економіки. Найбільший рівень тіні зафіксовано у сфері транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності — 54% валової доданої вартості галузі, що на 22 пункти більше за показник протягом дев’яти місяців 2019 року.

Серед факторів, які впливають на тінізацію економіки, міністерство назвало низький рівень захисту прав власності, недостатню ефективність судової системи, високий рівень корупції.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: