НОВИНИ

В Україні рекордно подорожчали огірки

07.11.2021 18:05
22_main

На українському ринку черговий тиждень поспіль у сегменті тепличного огірка відзначається стрімке зростання відпускних цін. Основною причиною чергового подорожчання стало стрімке скорочення пропозиції огірків на ринку, коли активність покупців відзначається як стабільна. Про це повідомляє east-fruit.com, пише  agronews.ua.

На сьогоднішній день в Україні лише поодинокі комбінати ведуть відвантаження огірків поточного обороту, коли основну пропозицію на ринку складає продукція з Туреччини.

Так, на сьогоднішній день тепличний огірок надходить у продаж по 35-45 грн/кг ($1,33-1,71/кг), що в середньому на 45% дорожче, ніж минулого робочого тижня. При цьому, за словами представників тепличних комбінатів, сьогоднішнє зростання цін у сегменті тепличного огірка це ще не межа. Ціни зростатимуть і далі, оскільки пропозиція цієї продукції над ринком залишається досить обмеженим. Самі виробники змушені підвищувати відпускні ціни через подорожчання енергоносіїв.

Ціни на турецький огірок також стрімко зросли. Сьогодні імпортна продукція надходить у продаж від 35 грн/кг ($1,33/кг), тоді як ще наприкінці минулого тижня ціна на турецькі огірки не перевищувала позначки 25 грн/кг ($0,95/кг). При цьому оптові компанії на тлі стабільно високого попиту на цю продукцію заявили про свій намір підвищити відпускні ціни на імпортні огірки вже найближчим часом.

Додамо, що на сьогоднішній день тепличні огірки в Україні вже коштують у середньому на 38% дорожче, ніж на початку листопада 2020 року. При цьому ключові гравці ринку сходяться на думці, що дешевих огірків цього сезону в Україні не буде. Ціни в даному сегменті продовжать зростати і надалі, оскільки ми вже писали раніше, проблеми у сфері тепличного бізнесу на сьогоднішній день спостерігаються не лише в Україні, а й у більшості країн ЄС.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: