АНАЛІТИКА

В Україні рекордно дорожчає морква: причини

29.01.2023 08:21
549

На українському ринку спостерігається стрімке зростання цін на моркву. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише agronews.ua.

Підвищення цін на цю продукцію експерти пояснюють тим, що у багатьох місцевих виробників закінчуються запаси якісної моркви, врожай якої цього сезону був досить низьким.

Так, сьогодні моркву пропонують на продаж по 20-25 грн/кг, що в середньому на 17% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Наростальну цінову динаміку в даному сегменті експерти проєкту пояснюють стрімким скороченням пропозиції моркви у місцевих господарствах.

“Багато фермерів вже встигли реалізувати закладену продукцію, більшість великих господарств ведуть відвантаження виключно за укладеними раніше договорами”, – пояснюють аналітики.

Вони зазначають, що на цей час ціна на моркву в Україні вже в середньому у 2,2 раза вища, ніж наприкінці січня минулого року. При цьому більшість ключових гравців ринку не відкидають подальшого цінового зростання в даному сегменті.

“Це пов’язано з тим, що якісної моркви у сховищах українських господарств і так залишилося дуже мало, а постійні перебої з електроенергією негативно впливають на якість цієї продукції. За словами самих виробників, запасів місцевої моркви навряд чи вистачить до кінця цього сезону”, – підкреслюють аналітики.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: