НОВИНИ

В Україні призначають субсидії за новими правилами

06.12.2022 10:07
e0486084_681f_46d6_9c3a_6b5b7ebd03a3_650x410

В Україні почали призначати субсидії за новими правилами. Змінилися підходи щодо визначення складу домогосподарства. Крім того, по допомогу на оплату комунальних послуг тепер потрібно звертатися до Пенсійного фонду України. Про це нагадали у ПФУ, пише agronews.ua.

Сьогодні субсидію призначають залежно від складу домогосподарства, а також доходів його членів.

Якщо пільгу на оплату комуналки просять власники житла, то беруть до уваги всіх людей, зареєстрованих у цьому домогосподарстві. Якщо ж субсидії потребують орендарі або ВПО, то вважають осіб, які фактично проживають у квартирі чи будинку.

Також при призначенні субсидії враховується сукупний дохід усіх членів домогосподарства. При цьому виплату призначають лише на обсяги споживання, що відповідають соціальним нормативам, а решту доведеться сплачувати повністю.

Якщо кількість людей, які фактично проживають у домогосподарстві, менша за зареєстровану кількість, то субсидію розраховують на тих, хто проживає фактично.

Порядок розрахунку сукупного доходу членів домогосподарства

При призначенні субсидії враховують крім доходів людей, які фактично проживають у домогосподарстві, також доходи членів сім’ї, зареєстрованих або фактично проживають в іншому місці. Однак тут є винятки. Виняток становлять такі доходи:

  • доходи одного з подружжя, якщо їм обом більше 60 років, і вони проживають у сільській місцевості або в селищах міського типу;
  • доходи батьків у разі призначення субсидії студентам, зареєстрованим у гуртожитку за місцем навчання;
  • доходи одного з батьків дитини у разі призначення субсидії іншому батькові з дитиною у тому випадку, коли батьки розлучені або не перебували у шлюбі;
  • доходи осіб, які вважаються безвісно відсутніми за рішенням суду або мають правовий статус осіб, які зникли безвісти.

При цьому осіб, доходи яких не враховуються, не розраховують соціальні норми житла. Тобто субсидія призначається на менші обсяги споживання.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: