НОВИНИ

В Україні прогнозують тотальне зникнення корів

05.11.2021 13:02
90_original

За прогнозами тваринників, в Україні запасів скотарства залишилося на півтора року. Через півтора року корів в Україні вже не буде. Про це повідомляє кандидат ветеринарних наук, експерт з ефективного управління тваринництвом Михайло Травецький в матеріалі, пише agronews.ua.

За його словами, якщо розглядати проблематику питання з відновленням тваринництва в Україні глобально — необхідно змінювати підхід до цього на рівні країни. А для цього потрібно зробити все, щоб перевести її з сировинної зони, із зернового придатка Європи на вищий щабель розвитку.

«Нам потрібно попрацювати над тим, щоб ми стали виробляти більше продукції із доданою вартістю, в першу чергу коли мова заходить про продукцію АПК. На цьому етапі розвитку країни найбільш ефективним кроком відходу від сировинної стратегії може стати спроба здійснити задумане за допомогою тваринництва», — заявив Михайло Травецький.

Також він відмітив, що чинна програма держпідтримки тваринництва діє неефективно.

«Хоча представники Мінагро розповідають нам про програми держпідтримки, і що ледь не будь-хто з бажаючих може легко отримати допомогу, на практиці все проходить у вибірковому порядку. Дотації заточені під великого товаровиробника, а дрібним (хто тримає 1,2-5 корів) тієї допомоги просто не вистачить. Щоправда, варто визнати, що багато проблем у пересічних людей все ще виникає через необізнаність. Вони просто не знають, що теоретично можуть отримати допомогу, і не розуміють порядку процедур та механізму, як можна отримати дотацію і що для цього потрібно зробити», — пояснив експерт.

Зокрема, документом передбачено 4,6 млрд грн на підтримку аграріїв:

відшкодування вартості с/г техніки;

здешевлення кредитів та страхових платежів;

розвиток тваринництва, рослинництва, садівництва, виноградарства та хмелярства;

дотація на зрошення для 1200 с/г товаровиробників. 

Нагадаємо, що У Києві опале листя перетворюють на унікальне добриво.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: