НОВИНИ

В Україні прогнозують рекордний урожай кукурудзи

11.11.2021 07:33
shutterstock_617158058_1_0

Українські аграрії в 2020/21 МР очікують черговий рекорд валового збору кукурудзи на зерно. За попередніми оцінками, буде зібрано 38,7 млн т кукурудзи, що на 28% вище аналогічного показника минулого року. Це найбільший валовий збір за всі роки незалежності України. Про це повідомляє УКАБ, пише agronews.ua.

Як говориться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», таке значне зростання валового збору кукурудзи вдалося досягти як за рахунок збільшення посівних площ, так і врожайності.

«Минулого року спостерігалася рекордно висока ціна на кукурудзу на світовому ринку через обмежену пропозицію, спричинену складними погодними умовами у низці країн-виробників (включаючи Україну) та постійно зростаючим попитом на світовому ринку. Це простимулювало українських аграріїв збільшити посівні площі під кукурудзою в наступній посівній компанії. Тому в 2020/21 МР посівні площі під даною культурою були збільшені на 11% до 5,5 млн га», — пояснює  аналітик УКАБ Світлана Литвин

Окрім того, сприятливі погодні умови цього року дозволили отримати гарні показники врожайності кукурудзи. За попередніми оцінками вона становитиме 70,7 ц/га, що 26% вище аналогічного показника минулого року. Однак це не найкращий історичний показник: в 2017/18 МР урожайність кукурудзи становила 78,4 ц/га.

«Наразі залишається сподіватися, що погодні умови дозволять закінчити процес збору врожаю кукурудзи без особливих втрат», — підсумували експерти.

Нагадаємо, що озвучено ціни на соняшникову олію.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: