АНАЛІТИКА

В Україні прогнозують подорожчання м’яса

05.09.2022 07:01
2571229

М’ясна продукція в Україні перманентно дорожчає. Багато родин вже давно в повсякденному раціоні віддають перевагу дешевшій курятині, купуючи свинину і яловичину лише “на свято”. Або в межах акцій. Та маємо розуміти: більшість акційних пропозицій у торговельних мережах пов’язана з розпродажем м’яса глибокої заморозки, а не свіжого охолодженого товару. Про це повідомляє agrotrend.com.ua, пише agronews.ua.

Директор ТОВ “Ланагропрод” Олексій Соболєв спрогнозував осіннє подорожчання свинини.

“М’ясокомбінатам дуже важко знайти свинину, а замовлень на м’ясо багато. Тож свинарі будуть із прибутком”, – пояснив він.

Підвищення ж внутрішнього попиту, за словами Соболєва, пов’язане, передовсім, зі скороченням легального імпорту та припиненням завезення м’ясної контрабанди із Польщі через посилення контролю на кордоні.

Також чимало великих українських свинокомплексів розташовані на тимчасово захоплених ворогом територіях, а постачання з підприємств прифронтових районів Дніпропетровської і Харківської областей обмежені через постійні загрози обстрілів.

“Тож на ринку є певний дефіцит свинини, відповідно є й дефіцит поросят. І поросята зросли в ціні. Тому не думаю, що хтось наважиться “з нуля” почати відгодівельний бізнес. А чи буде галузь розвиватися… Будуватися, мабуть, небагато хто ризикне – навіть у центральній Україні, хіба що на заході”, – вважає господарник.

Отже, робимо висновок, що про достатнє насичення ринку вітчизняною продукцією навіть у середньостроковій перспективі не йдеться. Як і у випадку із гречкою, надія — на експорт.

Читайте також: Агробізнес під час війни: як побудувати ефективну діяльність


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: