НОВИНИ

В Україні прогнозують збільшення попиту на добрива

02.02.2022 09:01
добрива-1024x683

Цього року зменшення посівних площ не очікується. А це означає, що попит на добрива буде чималим. Тому не всі аграрії зможуть забезпечити себе необхідними добривами за прийнятною ціною. А це може призвести до зменшення внесення добрив у посівну. Про це повідомляє fbc.ua, пише agronews.ua.

В експертному середовищі кажуть, що найбільше цього можуть постраждати невеликі аграрні компанії. Тому агрохолдинги зазвичай є гравцями на ринку газу, закуповують його влітку в період низьких цін, а потім пускають на виробництво добрив.

А фермери із земельним банком до 5 тисяч гектарів зазвичай купують добрива безпосередньо перед термінами внесення до ґрунту. Тому вони через значне зростання цін на добрива найбільше постраждають.

У цьому виникають ситуації, коли виробники добрив, отримавши раніше оплату за «старими» цінами, відмовляються постачати продукцію споживачам.

Аргументують це тим, що газ за цей час значно подорожчав, і ціна на добрива має бути вищою. Отже, фахівці радять – єдине логічне рішення для фермерів на сьогодні – не чекати на подальше погіршення ситуації, а забезпечити себе необхідною кількістю добрив, поки вони ще є у трейдерів та виробників.

Читайте також: Земельна реформа для органів місцевого самоврядування: озвучено підсумки року



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: