НОВИНИ

В Україні прогнозують хороший урожай яблук

17.07.2022 08:07
image-1

Очікувати високої ціни на яблука за такої врожайності, що може бути цьогоріч та яка вже сформована, практично не доведеться. Про це заявив Леонід Центило, директор Агрофірми «Колос» в інтерв’ю для Агробізнесу Сьогодні, пише  agronews.ua.

«Так, цього року вдалося доглянути за садами. Нині активно збирають урожай черешні. Зрозуміло, що сприятливих цін на ринку немає через війну. Те, що ціна на черешню на гурті суттєво впала, то це справді так. Проте, я вважаю, що коли є можливості внутрішньої переробки, заготівлі на виробництво на зимовий період частини продукції, яку використовують для хлібобулочної та іншої харчової продукції, то якось виживемо. Щодо вітчизняного ринку яблук, то основні регіони, де вирощують фрукти, – це Закарпаття, Захід України, Вінниччина, Хмельниччина. Вони майже не постраждали», – розповів він.

Леонід Центило зауважив, що цьогоріч є добрий урожай, тому надалі потрібно так формувати державну аграрну політику України, щоб фермери могли виходити на зовнішні ринки як із яблуками, так із продуктами їхньої переробки. 

Бо восени очікувати високої ціни на яблука за такої врожайності, що може бути цьогоріч та яка вже сформована, практично не доведеться.

«Імпонує те, що нині з’являються повідомлення, що уряд нашої країни готує гранти на відродження тепличного господарства і садівництва, враховуючи те, що основна територія перебуває під окупацією, де вирощували ранні овочі, фрукти. Уряд готує, відповідно, пропозиції на підтримання самого садівництва через насиченість і зайнятість людей. Це є основою наразі, бо ми бачимо, що люди втратили робочі місця, то, маючи розгалужену систему постачання садів, ягідників, практично буде можливість залучити людей у процес і можливість заробляти кошти й бути зайнятими у виробництві», – додав він.

Читайте також: Фермери змушені продавати пшеницю, щоб розрахуватися з пайовиками


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: