НОВИНИ

В Україні продовжують підвищувати закупівельні ціни на продовольчу пшеницю

09.10.2022 13:15
98cffb8f5e1f

За даними ІА «АПК-Інформ», поточного тижня в більшості регіонів України зберігається підвищувальна цінова динаміка в секторі продовольчої пшениці, пише agronews.ua.

Борошномели здебільшого продовжують підвищувати закупівельні ціни, відчуваючи складнощі із закупівлею пшениці, особливо 2 класу, що пояснювалось стримуванням продажу аграріями. Вони в першу чергу намагались реалізувати зернову з більш низькими якісними показниками.

Також підтримку цінам продовжують надавати висока конкуренція за зернову між переробниками та трейдерами, а також деяке занепокоєння стосовно перспектив майбутнього врожаю через вірогідність скорочення посівних площ під озиминою. Однак низькі темпи збуту борошна продовжували чинити значний тиск на ціни.

Так, станом на 6 жовтня більшість переробників озвучують закупівельні ціни на пшеницю 2 і 3 класу в діапазонах 5600-6600 грн/т та 5500-6500 грн/т СРТ відповідно, що на 100-200 грн/т вище показників кінця минулого тижня.

Однак варто зазначити, що поодинокі покупці, зокрема центрального та південного регіону, намагаючись залучити пропозиції багатотоннажних партій сировини, фіксували більш високі ціни попиту на рівні 7000-7200 грн/т СРТ.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: