НОВИНИ

В Україні продаж власної сільгосппродукції на час війни не оподатковується

26.06.2022 15:17
photo

При продажу власної сільськогосподарської продукції (крім продукції тваринництва) отримані від такого продажу доходи не є оподатковуваними, якщо їх сума сукупно за рік не перевищує 12 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року — 78 тис. грн. Про це стало відомо від Ligazakon, пише  agronews.ua.

Водночас, не оподатковується дохід від продажу власної продукції тваринництва груп 1-5, 15, 16 та 41 УКТ ЗЕД, за умови не більше 50 розмірів мінімальної заробітної плати, тобто не перевищує 325 тис. грн.

«У разі якщо сума отриманого доходу перевищує зазначений розмір, платник податків зобов’язаний відобразити суму такого перевищення у складі загального місячного (річного) оподатковуваного доходу за відповідний звітний рік та подати річну декларацію про майновий стан і доходи і самостійно сплатити податок з суми такого перевищення», — повідомили юристи. 

При продажу сільськогосподарської продукції (крім продукції тваринництва) її власник має подати податковому агенту копію довідки про наявність у нього земельних ділянок. Оригінал довідки зберігається у власника сільськогосподарської продукції протягом строку позовної давності з дати закінчення дії такої довідки. 

Довідка видається сільською, селищною, міською радою або радою об’єднаних територіальних громад за місцем податкової адреси (місцем проживання) платника податку протягом п’яти робочих днів з дня отримання відповідною радою письмової заяви про видачу такої довідки.

Читайте також: Озвучено головні зміни у земельних відносинах під час воєнного стану


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: