НОВИНИ

В Україні потрібно збільшувати кількість малих сільгоспвиробників

19.07.2021 17:05
mlad_fermer-112


У Мінагрополітики за підтримки Продовольчої організації ООН (FAO) відбулося публічне обговорення «Потенціал країни у розвитку продовольчих систем. Національний діалог». Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства, пише agronews.ua.

Міністр Роман Лещенко розповів учасникам про важливі правові зміни, які стосуються продовольчої безпеки, та які того ж дня були ухвалені Верховною Радою України й Урядом. Йдеться про підтримку виробників органічної продукції, зміни до розділу XI «Перехідні положення» Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». А також про підтримку фермерів і відкриття для них доступу до кредитів.

Він також окреслив поточний стан розвитку тваринництва, показники врожайності, зазначивши, що і в цьому році отримаємо понад 70 млн. тонн зерна, з яких близько 27–28 млн. тонн – пшениці.

Заступник міністра економіки, Торговий представник України Тарас Качка зауважив, що національний діалог із продовольчих систем – це можливість обговорити ключові принципи розвитку продовольчих систем у контексті світових трендів.

Учасники заходу акцентували на необхідності збільшення відсотка мікро- та малих сільгоспвиробників, на розвитку ланцюжків створення вартості, орієнтованих на підтримку малих та середніх виробників.

Також акцентувалося на необхідності переходу до стійких моделей виробництва й збуту, розвитку фінансових інструментів підтримки АПК, у тому числі в розрізі підтримки виробництва продукції з доданою вартістю тощо.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: