НОВИНИ

В Україні потребують мінного обстеження 2,6 млн га сільгоспземель

29.03.2023 16:11
nazvano-kulturi-yaki-naymenshe-postrazhdayut-vid-viyni

Прогнозована цифра ділянок, які підпадають під визначення «потребують обстеження на наявність забруднення мінами та вибохунебезпечних предметів» і до яких на сьогодні можна отримати доступ (мова не йде про ділянки, які знаходяться безпосередньо у зоні бойових дій, або тимчасово окуповані), 2,6 млн га. Про це у коментарі AgroPortal.ua зазначив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик, пише agronews.ua.

При цьому він додає, що при проведені нетехнічного обстеження цих земель, загальна площа для розмінування може скоротитися на 70%. 

Якщо ж говорити про географію, то сільськогосподарські землі для обстеження підпадають у Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях. І в останніх двох ситуація найбільш критична, тому області, за інформацією Дениса Башлика, будуть у пріоритеті.

«Міністерство аграрної політики та продовольства зі свого боку виступило з ініціативою, щоб землі в Херсонській та Миколаївській областях, де вирощуються овочі, були цієї весни у пріоритеті і аграрії мали змогу їх обробити», — констатує він.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: