НОВИНИ

В Україні подорожчає гречка

06.10.2021 08:03
21022020_гречка

В Україні за рік гречка подорожчає на 20-25%, а до зими – максимум на 5-7%. Про це заявив виконавчий директор «Економічної дискусійного клубу» Олег Пендзин. Про це повідомляє  УНН, пише  agronews.ua.

«На сьогоднішній момент гречка вже є достатньо дорогою, у порівнянні з іншими крупами, хоча за минулий рік вона виросла всього на 18%, тоді як олія, цукор – на 80-90%. З моєї точки зору, дефіциту гречки не буде, але ціна буде рости. Думаю, за рік гречка подорожчає на 20-25% – це точно. Але до зими – максимум на 5-7%, і це не буде настільки критично, щоб люди дуже сильно переживали», – заявив Пендзин.

За його словами, взагалі зернових в Україні треба 20 млн тон, з яких лише 116 тис. тонн – це гречка. Тож, якщо ціна занадто сильно підскочить, то люди дуже швидко переорієнтуються на інші крупи.

Тим часом, за прогнозами Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ), Україна збере найбільший врожай гречки за останні три роки.

«За попередніми оцінками, валовий збір врожаю гречки буде кращий, ніж за 3 останні роки, і очікується на рівні 114 тис. тонн, що на 16% перевищує аналогічний показник минулого року. Такого показника вдасться досягти як за рахунок збільшення посівних площ під даною культурою (+3% порівняно з попереднім роком), так і за рахунок збільшення врожайності (+15%)», – повідомляли в УКАБ.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: