АНАЛІТИКА

В Україні подорожчав ряд важливих продуктів

15.08.2022 07:11
tseny

Яйця, риба, алкоголь та хліб знову подорожчали. Щоправда, загалом темпи інфляції в липні сповільнились у порівнянні з попередніми місяцями. За річної інфляції 22,2% споживчі ціни в липні зросли лише на 0,7%. При цьому з початку року вони стали вищими на 18,2%. Про це повідомляє biz.today.ua, пише agronews.ua.

Такі дані наводить Державна служба статистики.

Зокрема, ціни на продовольчі продукти за липень зросли на 0,8%. При цьому суттєвіше за інші зросли ціни на яйця. Вони подорожчали протягом місяця на 8,7%. Риба стала дорожчою на 1,9%. Хліб та інші вироби з борошна зросли в ціні на 2,3%.

Подорожчали також і алкогольні напої, щоправда, не суттєво – на 0,8%. А ось безалкогольні напої зросли в ціні на 1,6%. Подорожчали й тютюнові вироби – на 1,8%.

При цьому овочевий сезон приніс зниження цін на овочі. Щоправда, не так, як хотілося б. У середньому ціни на овочі стали нижчими лише на 1,9%. Істотніше подешевшали фрукти, скинувши ціни в середньому на 5,4%.

Непродовольчі ціни також змінювалися неоднорідно

Подорожчали послуги зв’язку. За місяць вони зросли в ціні на 2,1%. Причому, зросла як вартість послуг мобільних операторів – на 4,1%, так і вартість поштових послуг – на 2,6%. На 2,9% подорожчав проїзд у пасажирському автотранспорті.

Але при цьому знизилася вартість одягу та взуття. Взуття подешевшало на 3,8%, одяг – на 3,2%.

Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: