НОВИНИ

В Україні подорожчала лохина

11.08.2022 11:25
lohyna-yagody-744x440-1

В Україні цього тижня намітилася тенденція до подорожчання лохини, повідомляють аналітики проекту EastFruit, пише agronews.ua.

Як повідомляють учасники ринку, зростання цін у даному сегменті обумовлено міжсезонним скороченням пропозиції даної ягоди на ринку, оскільки збирання ранніх сортів лохини вже добігло кінця, а до збирання пізніших сортів приступили тільки виробники західних областей. Попит при цьому залишається досить високим, що і провокує підвищення відпускних цін на лохину.

В результаті даних цінових коригувань лохина на сьогоднішній день пропонується до продажу по 80-140 грн/кг ($2,19-3,83/кг), що в середньому на 16% дорожче, ніж тижнем раніше. Головною причиною подорожчання цієї ягоди, ключові гравці ринку називають скорочення пропозиції лохини на тлі досить активного попиту.

При цьому на сьогоднішній день рівень відпускних цін на лохину фактично відповідає ціновому рівню минулого року в аналогічний період. Але більшість виробників подорожчання у цьому сегменті вважають тимчасовим явищем. За їхніми словами, щойно збирання цієї ягоди пізніших сортів приступлять по всій території країни, пропозиція лохини на ринку почне стрімко зростати, а відпускні ціни відповідно падати.

Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: