НОВИНИ

В Україні подорожчала капуста

28.01.2022 09:01
lenivaya-kapusta-03

Білокочанна капуста в Україні продовжує інтенсивно дорожчати, причому темпи зростання цін на цю продукцію цього тижня помітно прискорилися. Про це повідомляє  EastFruit, пише agronews.ua.

Причиною чергового цінового зростання в даному сегменті ключові гравці називають стабільно високий попит на білокачанну капусту як на внутрішньому ринку, так і з боку експортно-орієнтованих компаній. При цьому обсяги пропозиції даної продукції в Україні в поточному сезоні значно поступаються торішнім, що зумовлено скороченням площ під білокачанною капустою.

Так, на сьогоднішній день українські фермери готові відвантажувати білокачанну капусту не дешевше за 15-17 грн/кг (0,52-0,59/кг), що в середньому в 1,5 рази дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Основною причиною ситуації, що склалася, експерти ринку називають реекспорт української капусти в Росію через Білорусь. Зважаючи на ажіотаж на ринку капусти в Росії, попит білоруських експортно-орієнтованих компаній в Україні за останній тиждень зріс у кілька разів.

«З огляду на сьогоднішню ситуацію на ринку білокачанної капусти в Україні, якихось передумов до зниження відпускних цін на цю продукцію до кінця поточного сезону ми не бачимо, — прокоментував ситуацію Олександр Хорев керівник проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти», — Зняти напругу на внутрішньому ринку за рахунок поставок імпортної продукції буде важко, тому що вже сьогодні основні наші постачальники даної продукції, зокрема Польща, закривають нестачу пропозиції капусти одночасно в Україні та РФ, де на сьогоднішній день відчувається гострий дефіцит пропозиції білокачанної капусти».

Як результат, зараз ціни на білокачанну капусту в Україні вже в середньому в 7 разів перевищують торішні показники за аналогічний період. При цьому більшість українських виробників на сьогоднішній день стримують продаж капусти, сподіваючись продати її за ще більш високою ціною на початку весни.

Читайте також: Оприлюднено цікаві лоти з оренди земельних ділянок у Prozorro.Продажі.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: