АНАЛІТИКА

В Україні подешевшали овочі, крупи та цукор

21.09.2021 09:03
1631461824_613dd4783875d-nado10jpg

В Україні відпускні ціни виробників на продукти харчування за останній місяць залишаються стабільними. Про це повідомляє Мінагро, пише agronews.ua.

За оперативними даними ОДА відбулось зниження середніх цін виробників на овочі.

Так, відносно минулого місяця на 7 % знизилися ціни на картоплю, а в порівнянні з минулим роком на 14%. За минулий місяць втратили в ціні морква та буряк, 25% – картопля,  24% – буряк. Капуста та цибуля здешевіли на 12% та 16%.

Помітне незначне зниження цін на крупи. У порівнянні з попереднім місяцем подешевшали ячмінні (-1%), горохова крупа (- 3%), кукурудзяна (-1%). Цукор подешевшав на 3%.

Молоко вищого гатунку та м’ясо курей змінилось в ціні на 3%, м’ясо ВРХ на 6% та свинини на 7%.

Не зросли ціни на олію.

По більшості критичних для населення продуктів харчування ціни зросли в річному вимірі в межах інфляції або з невеликим відхиленням.

Нагадаємо, що У Чорнобильську зону повертаються великі хижаки.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: