НОВИНИ

В Україні подешевшала капуста

26.08.2022 09:09
kapusta-960x540

Невисокий попит та проблеми з якістю змушують українських фермерів активно переглядати ціни на білокачанну капусту у бік зниження, повідомляють аналітики проекту EastFruit, пише agronews.ua.

На сьогоднішній день виробники вже готові відвантажувати білокачанну капусту по 10-17 грн/кг ($0,27-0,46/кг), що в середньому на 35% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

Основною причиною понижувального цінового тренду виробники вважають той факт, що покупці все частіше залишаються незадоволеними якістю білокачанної капусти, яка суттєво погіршилася через несприятливі погодні умови. Термін реалізації такої продукції дуже обмежений, тому оптові компанії та роздрібні мережі ведуть закупівлі виключно дрібним оптом для поточних продажів. В результаті пропозиція капусти на ринку залишається надмірною, через що фермери не виключають подальшого здешевлення в даному сегменті.

При цьому, незважаючи на здешевлення в даному сегменті, сьогодні відпускні ціни на білокачанну капусту залишаються рекордно високими. Так, на даний момент вартість цієї продукції вже в середньому в 2,8 рази вища, ніж за аналогічний період минулого року.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: