НОВИНИ

В Україні податкова обмежила надання доступу до Електронного кабінету

25.02.2022 10:09
maxresdefault

У зв’язку з оголошенням воєнного стану з 05 год. 30 хв. 24 лютого 2022 року, з метою захисту прав платників та вжиття заходів щодо інформаційної безпеки ДПС обмежує надання (у тому числі зупинення деяких) електронних сервісів та доступ до Електронного кабінету. Про це повідомляє пресслужба Державної податкової служби, пише  agronews.ua.

У зв’язку з цим реєстрація акцизних накладних в ЄРАН буде здійснюватися після відновлення роботи інформаційно-комунікаційних систем.

На період обмеження надання (у тому числі зупинення деяких) електронних сервісів платникам акцизного податку  у разі неможливості зареєструвати акцизну накладну в Єдиному реєстрі акцизних накладних дозволяється переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами за наявності товарно-транспортної накладної, яка повинна містити інформацію з відповідної акцизної накладної, та паперового примірника акцизної накладної, підписаної особою, уповноваженою на її складання (п.231.6 ст.231 ПК).

Про час відновлення реєстрації акцизних накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі акцизних накладних буде повідомлено додатково.

Додатково в ДПС повідомляють, що штрафні санкції за несвоєчасну реєстрацію акцизних накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі акцизних накладних, граничний термін реєстрації яких припадає на період існування обмеження надання електронних сервісів (технічної помилки), не застосовуються.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: