ВАЖЛИВО

В Україні податкова масово заносить підприємства до категорії ризикових

18.01.2022 07:28
yak-zminitsya-podatkova-sluzhba-rivnenshchini20190213_1672

Методи та стиль управління Державною податковою службою різко погіршились з початку грудня. Спостерігається ручний, агресивний та, м’яко кажучи, недружелюбний по відношенню до підприємництва стиль адміністрування податків. Про це повідомляє agrotrend.com.ua, пише agronews.ua.

Так, за словами нардепа, в грудні ДПС почала масово відносити до ризикованих тисячі підприємств, часто без вдалого попереднього аналізу. В благородній меті закрити «скрутки» з ПДВ під роздачу попали всі підряд.

“До мене часто звертаються представники бізнесу перелякані тим, що їх масово без попередження занесли в категорію ризикових, хоча в жодних схемах вони участі не приймали. Це заставляє багатьох призупинити ділову активність до отримання ясності в подальшій політиці адміністрування податків”, – відзначив Заблоцький.

Нажаль, також нещодавно стало відомо про практику дзвінків з проханням заплатити податки наперед. Так, минулого тижня подібні дзвінки отримали тютюнові компанії. У разі відмови податківці додумались погрожувати блокуванням рахунків компаній.

В Україні всі тютюнові фабрики працюють з навантаженням значно меншим ніж 50% потужностей. Ніяких проблем звільнити тисячі людей і працювати суто на імпорт у виробників немає.

Найбільше обурює нардепа те, що подібні запрошення на килим та дзвінки отримали лише 4 міжнародні компанії. Тоді як доля тіньового ринку сигарет зросла до 20%. І це безпосередньо вина ДПС, оскільки виробники цих тіньових сигарет відомі, а всі їх зловживання і так прекрасно видні як на долоні суто з їх регулярної звітності. Підказка – звіти про використання акцизних марок та частки втрат тютюну при виробництві є дуже показові.

“Подібні дзвінки до підприємств є явним перевищенням службових повноважень у зв’язку з чим я звертатимусь до ДБР з тим щоб надали їм відповідну правову оцінку. Так само як і бездіяльності ДПС стосовно існування схем по ухиленню сплати акцизу”, – впевнений Мар’ян Заблоцький.

Він закликав керівництво ДПС проводити більш зважену та грамотну податкову політику, а також покращити стиль та якість комунікації з підприємствами.

“Бізнес має бачити в ДПС передбачуваного адміністратора, який формує та якісно комунікує справедливі та рівні для всіх правила гри”, – зауважив народний депутат.

Читайте також: Які земельні ділянки можна знайти на аукціонах Прозорро.Продажі.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: